Koffie lost niet alles op, maar wel veel. Heb je nog een vraag? Plan dan een digitaal koffiemomentje in met één van onze experts.
send Check beschikbaarheid
Indien de werknemer geen van de door het RIVM genoemde symptomen vertoont, zal dat niet gaan. Je kunt als werkgever de toegang tot de werkvloer niet weigeren op basis van ongefundeerde vermoedens. De werkgever kan de medewerker wel vragen om zich, met het oog op de veiligheid van de collega’s, te laten onderzoeken, maar die is niet verplicht daarop in te gaan. Is de werknemer positief getest of juist nog in afwachting van een testresultaat, dan kun je de werknemer wel weigeren op de werkvloer. 

Om het risico op besmetting te verkleinen, kun je uiteraard proberen tot een akkoord komen met de medewerker om tijdelijk te werken vanaf een andere plek. Vanuit thuis, bijvoorbeeld. Staat de werkplek duidelijk vermeld in de arbeidsovereenkomst? Dan heb je het uitdrukkelijk akkoord nodig van de betrokken medewerker.

Vertoont de werknemer symptomen, dan is de werkgever uiteraard gerechtigd om de werknemer de toegang tot de werkplek te weigeren. Afhankelijk van de toestand van de werknemer en zijn of haar functie binnen de organisatie, kan eventueel thuiswerk worden verlangd.
Laatst aangepast op: 15/10/2020