Koffie lost niet alles op, maar wel veel. Heb je nog een vraag? Plan dan een digitaal koffiemomentje in met één van onze experts.
send Check beschikbaarheid
Rondom de loonheffingen dient aan een aantal administratieve verplichtingen te worden voldaan. Gelet op de huidige omstandigheden is het niet altijd mogelijk om hier tijdig of volledig aan te voldoen. In bepaalde gevallen kan dat leiden tot sanctionering. Het kabinet heeft het uitstel van administratieve verplichtingen rondom de loonheffingen verlengd tot en met 30 juni 2021. Je dient aan de administratieve verplichtingen te voldoen zodra dit redelijkerwijs mogelijk is. 

Dit versoepeld beleid geldt bijvoorbeeld ten aanzien van de identificatieplicht. Normaal gesproken dient het anoniementarief te worden toegepast op het moment dat de identiteit van de werknemer niet tijdig volgens de wettelijke regeling kan worden vastgesteld aan de hand van een origineel identiteitsbewijs. Tot en met 30 juni 2021 kunnen nu in zo’n geval toch de reguliere tarieven worden toegepast onder de voorwaarde dat de identificatie alsnog plaatsvindt op het moment dat dit redelijkerwijs mogelijk is. Bewaar te allen tijde een kopie van het identiteitsbewijs bij de loonadministratie. 
Laatst aangepast op: 16/03/2021