Koffie lost niet alles op, maar wel veel. Heb je nog een vraag? Plan dan een digitaal koffiemomentje in met één van onze experts.
send Check beschikbaarheid
De omzetdaling wordt op dezelfde manier berekend als bij de NOW 1.0 en NOW 2.0. Dat wil -kort gezegd- zeggen dat de omzetdaling wordt bepaald door een vierde van de omzet van 2019 te vergelijken met de omzet in een door de werkgever te kiezen periode van drie maanden.
Net als hiervoor kun je aangeven op welke datum je de driemaandsperiode wilt laten aanvangen. De startdatum moet altijd liggen op de eerste van de maand moet liggen en de kalendermaand moet vallen binnen het desbetreffende tijdvak.
  • eerste tijdvak: 1 oktober, 1 november of 1 december 2020;
  • tweede tijdvak: 1 januari, 1 februari of 1 maart 2021
  • derde tijdvak: 1 april, 1 juni, 1 juli 2021.

Indien je al een aanvraag hebt ingediend voor NOW-2 en de subsidie is verleend, dient de periode van omzetdaling waarvoor subsidie in het kader van NOW-3 wordt aangevraagd aan te sluiten op die periode van omzetdaling waarvoor in NOW-2 subsidie is aangevraagd en is deze dus niet vrijelijk te kiezen.

Net als bij de NOW-2 geldt ook in de NOW-3 dat indien er sprake is van een grotere samenstelling van rechtspersonen of natuurlijke personen, zoals een concern, de omzetdaling van de gehele groep de basis is van de subsidie.
Verder blijft voor de bepaling van de omzetdaling bij ondernemingen die gestart zijn na 1 januari 2019 de bestaande referentieperiode gelden. Dit betekent dat tot de referentieperiode de hele kalendermaanden gerekend worden vanaf het moment dat de bedrijfsuitoefening van de werkgever is aangevangen in 2019 tot en met 29 februari 2020, omgerekend naar drie maanden.

Heb je vragen over op welke wijze de omzet bepaald moet worden, bijvoorbeeld als buitenlandse onderneming of als onderneming onderdeel van een concern? Neem dan contact op met onze juristen via taxandlegal_nl@sdworx.com.
Laatst aangepast op: 01/10/2020